Önceki haftalarda sarı mercimek unu kullanarak hazırladığım dereotlu ve peynirli dilimler çok beğeni toplayınca mercimek unu ile yeni tatlar yapmaya devam ettim. Sağlıklı ve bir o kadar da besleyici olan sarı mercimek unu ile atıştırmalık tuzlu kurabiyeler hazırladım. Kurabiyeleri hazırlarken mercimek unu ile birlikte toz badem ve yulaf ezmesi kullanmayı tercih ettim. Lezzeti zenginleştirmek için peynir ve keten tohumu kattığım kurabiyeler kıyır kıyır oldular. Yerken ağızda dağılan mercimek unlu kurabiyeler dereotlu ve peynirli dilimler gibi çok beğenildi ve ara öğünlerde keyifle yenilen tatlardan biri oldu. Mercimek unlu kurabiyeleri hava almayan kutularda aynı tazeliğinde uzun süre koruyabilirsiniz.
Malzeme Listesi
100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1/4 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı beyaz peynir
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
2/3 su bardağı toz badem
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı sarı mercimek unu
3 yemek kaşığı keten tohumu
- Karıştırma kabı içerisinde tereyağı ve zeytinyağını 1-2 dakika karıştırın.
- Karışıma beyaz peynir, sirke, tuz ve karbonat koyarak karıştırmaya devam edin.
- En son toz badem, yulaf ezmesi, mercimek unu ve keten tohumu ilave edin ve yumuşak kaba yapışmayan bir hamur hazırlayın.
- Hamuru iki parçaya ayırın. İki hamuru da streç üzerinde çok kalın olmayacak şekilde rulo haline getirin ve sarın.
- Hazırladığınız ruloları derin dondurucuda 30-45 dakika sertleşene kadar bekletin.
- Süre bitiminde rulo hamurları derin dondurucudan çıkarıp bir parmak kalınlığında kesin.
- Kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeler fırından çıktıklarında yumuşak olacakları için tepsi içinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder