Yaban mersini son dönemin popüler sağlık meyvesi olarak adlandırılıyor. Yaban mersininin başlıca bilinen antioksidan ve antikanserojen özelliklerinin yanında kan şekerini düzenlediği, idrar yollarını temizlediği, kalp ve beyin sağlığını korumada etkili olduğu ve bazı görme kayıplarında faydalı etkisi olduğu kabul edilmektedir. Marketlerde taze, kuru ve donmuş olarak rahatlıkla temin etmek mümkün.
Yaban mersininin pasta ve keklere çok yakıştığını düşünüyorum. Yaban mersinli muffinlerde kakao kullanıldığı için yaban mersininin kendine özgü rengi görülmese de harika lezzeti hissediliyor. Yaban mersinli muffinleri yaparken kullandığım ayran muffinlere çok hoş bir yumuşaklık ve doku kazandırdı. Sonbaharın kendini iyice hissettirdiği şu günlerde hem sağlıklı ve hafif beslenip hem de mükemmel bir lezzetle kendinizi şımartmak isterseniz kakaolu yaban mersinli muffinlerin güzel bir tercih olduğunu söylemeliyim.
Malzeme Listesi
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/2 su bardağı kakao
1 su bardağı ayran
1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
- Dondurulmuş yaban mersinlerini çözülmeleri için bir kap içerisinde 3-4 saat oda sıcaklığında bekletin.
- Çözülen yaban mersinlerini bir süzgeç içerinde 15 dakika bekleterek suyunu iyice süzün.
- Diğer tarafta derin bir karıştırma kabı içerisinde kahverengi şeker ve zeytinyağını homojen bir hale gelene kadar çırpın.
- Daha sonra yumurtayı ilave edip bir dakika daha çırpın.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve kakaoyu bir araya toplayın.
- Çırptığınız şeker, zeytinyağı ve yumurtalı karışıma ayran ve bir araya topladığınız kuru malzemeleri dönüşümlü olarak 3 seferde ekleyerek çırpın. Diğer bir deyişle 3 seferde biraz ayran biraz kuru malzeme ekleyerek kek harcı elde edin.
- Elde ettiğiniz kek harcına en son süzülmüş yaban mersinlerini ilave edin ve çok kısa karıştırın.
- Hazırladığınız kek harcını muffin kalıplarına üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde koyun.
- Muffin kalıplarını önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Kürdan testi ile pişme kontrolü yapın ve pişen muffinleri tel üzerinde soğumaya bırakın.
- Kekler iyice soğuduktan sonra üstünü pudra şekeri serperek süsleyebilirsiniz.
Çok hafif ve çok lezzetli... Deneyin, müptelası olacaksınız!
YanıtlaSilAfiyet olsun...
Sil