KAKAOLU PANCARLI MUFFİN

Kakaolu Pancarlı Muffin
Kış mevsiminin antioksidan zengini, vitamin ve mineral deposu besinlerinden biri kuşkusuz kırmızı pancardır. Kırmızı renkli tüm meyve ve sebzelerde bulunan antioksidan içeriğinin;  kanserle savaşta, hücre oluşumu ve yapılanmasında etkili olduğu kabul edilmektedir. Özellikle A,B,C,P vitaminleri bakımında zengin olan kırmızı pancar ayrıca fosfor, demir, potasyum, çinko ve kalsiyum deposudur. Kalp sağlığını koruyan, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında etkili, sindirim sistemini güçlendirici, tansiyonu düzenleyici, sinirleri sakinleştirici ve yatıştırıcı, karaciğer hastalıklarını tedavi edici özellikleri olduğu kabul edilen kırmızı pancar her derde deva olarak bilinmektedir.

Son derece sağlıklı ve besleyici özellikleri bulunan kırmızı pancarı bu defa hazırladığım kakaolu muffinlerde kullandım. Kırmızı pancar, muffinlere çok güzel bir ıslaklık ve yumuşaklık kattı. Rafine undan uzak durarak son dönemde performansından memnun olduğum yulaf unu kullandığım muffinler, kakao ve tarçının hoş aroması ile bir kat daha lezzetlendiler. Çocukların sütle beraber yemekten büyük keyif aldığı kakaolu pancarlı muffinler, ara öğünler için sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık.

Malzeme Listesi
2 adet yumurta
3/4 su bardağı kahverengi şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı kırmızı pancar püresi
4 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya özü
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1+ 1/4  su bardağı yulaf unu

  • Öncelikle bir adet  kırmızı pancarı küp şeklinde doğrayın ve küçük bir sos kabına koyun. Az miktar su ilave edin ve yumuşayan kadar pişirin. 
  • Suyu uçan ve yumuşayıp pişen pancarları biraz soğumaya bırakın. Ardından parçalayıcı yardımı ile püre haline getirin.
  • Diğer tarafta karıştırma kabı içerisinde yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Karışıma süt ve zeytinyağı ekleyerek bir süre daha çırpın.
  • Daha sonra pancar püresi, kakao, tarçın, vanilya ekleyerek karıştırın. 
  • En son kabartma tozu ve un ekleyerek kısa bir süre karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı muffin kalıplarına 3/4 oranında dolduracak şekilde koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Muffinleri kürdan testi ile kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa fırından çıkarıp soğumaya bırakın.



0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT