Evden gelen yoğun istek üzerine damla çikolatalı kurabiyeler yaptım. Chocolate chip cookie olarak da bilinen bu kurabiyeler son zamanlarda sadece market raflarında değil kahve satışı yapan zincir dükkanlarda da sıkça görülmeye başlandı. Chocolate chip cookie tariflerinde kurabiyeleri yaparken margarin ve tereyağı kullanılır. Damla çikolatalı kurabiyeleri yaparken klasik tariflerden farklı olarak zeytinyağı kullandım. Zeytinyağı, yulaf ezmesi ve tam buğday unu ile birleşince ortaya çıkan sonuçtan son derece memnun kaldım. Kurabiyelerde kahverengi şeker tercih ederek oranını her zaman olduğu gibi mümkün olan en az miktarda kullanmaya özen gösterdim. Çocukları paket bisküvilerden uzaklaştırmak isterseniz, bu kurabiyelerin sütün yanında çok yakıştığını söylemeliyim. Eğer çocuklar gibi sizde çikolata lezzetine dayanamıyorsanız bu kurabiyeler lezzeti ile sizi kendine bağlayacak.
Malzeme Listesi
1 adet yumurta
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı organik tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı damla çikolata
- Yumurta ve şekeri bir kap içerisinde 2-3 dakika kadar çırpın.
- Çırptığınız yumurta ve şekere zeytinyağı ilave edip iyice karıştırın.
- Ayrı bir kapta yulaf ezmesi, tam buğday unu ve kabartma tozunu bir araya toplayın.
- Kuru malzemeleri önceden hazırladığınız yumurtalı karışıma ilave edin ve spatula ile karıştırın.
- En son damla çikolataları ekleyin ve tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- Hazırladığınız kurabiye karışımını kaşık yardımıyla aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Dizdiğiniz kurabiyeleri kaşıkla hafifçe yayarak düzleştirin.
- Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika altları kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırın tepsisi içinde 5 dakika bekletin. Daha sonra ızgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder