Yulaf ezmeli kurabiyelerin sabah kahvaltısı için çok güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Ara öğün olarak çayla birlikte de çok keyifli oluyor. Üstelik sonrasındaki birkaç günde ilk piştiği günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz. Bu pratik tarifi bir kere denedikten sonra sık yapacağınız tarifler arasına not edeceğinize hiş şüphem yok.
Malzeme Listesi
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı organik yoğurt
5 yemek kaşığı tatlı lor
10-15 adet ayıklanmış siyah zeytin
5 adet kırık ceviz
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
- Yumurta, yoğurt ve lor peynirini derin bir karıştırma kabı içerisinde karıştırın.
- Yumurtalı karışıma yulaf ezmesi, siyah zeytin ve kırık ceviz ilave edin tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- En son isteğiniz miktarda maydanoz, pul biber, karabiber ve tuz ilave edin. Elinizle rahatça şekillendirebildiğiniz bir karışım elde edin.
- Ardından karışımdan parçalar koparıp hafifçe sıkarak şekillendirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Fırını önceden 180 derece ısıtın ve kurabiyeleri yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
Aylacım bu tarifini çölyak hastaları da Gönül rahatlığıyla kullanabilirler.içinde gluten bulunan bir malzeme kullanmamışsın.böyle tarifler bulmak çok zor oluyor,teşekkürler.
YanıtlaSilTuğçe sönmezler
Çölyak hastalarınında tariflerden faydalabilmesi beni çok mutlu etti.
YanıtlaSilYulaf ezmesini çok seviyorum.bugün bu tarifi denedim çok güzel oldu.teşekkür ederim
YanıtlaSilAfiyet olsun. Benim de en sevdiğim tariflerden biridir. Hem lezzetli hem de hafif oluyor.
SilÇok güzel bir tarif, teşekkürler.
YanıtlaSilBenimde çok sık yaptığım tariflerden biridir.
Sil