Farklı bir lezzet yapma fikri ile yola çıktığım ballı ve havuçlu kurabiyeler çok başarılı oldu. Kurabiyelerde kullanılan bal, havuç, tarçın ve zencefilin birbirine çok yakıştığını düşünüyorum. Kurabiyeler şeker kullanılmadan yapılmasına rağmen yoğun bir tat hissediliyor. Bu kurabiyelerin olmazsa olmazı da ceviz olsa gerek. Tam buğday unu ve yulaf ezmesi ile hazırlandığı için çay veya kahvenin yanında gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.
1/2 çay bardağı tereyağı (eritilip ılıtılmış)
1 su bardağı rende havuç
2 su bardağı organik tam buğday unu
1/2 çay bardağı yulaf ezmesi
1/2 çay bardağı bal
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı iri ufalanmış ceviz
- Öncelikle eritilmiş ve ılıtılmış tereyağını balla karıştırın.
- Ardından tam buğday unu, yulaf ezmesi, kabartma tozu, zencefil ve tarçını ilave edip tekrar karıştırın.
- En son rendenin ince tarafı ile rendelenmiş havuç ve iri ufalanmış ceviz ilave edin tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- Kek kıvamından biraz daha yoğun bir kurabiye hamuru elde edeceksiniz. Hamurunuzu 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Buzdolabında bekletme işlemi sonunda hamurunuzu kaşık yardımı ile yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Fırından aldığınız kurabiyeleri ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder