Pekmezli ay kurabiyeleri çocuklar için sütün yanında sağlıklı bir yiyecek olması düşüncesi ile yaptım. Rafine şeker kullanmayarak pekmez ile tatlandırdığım kurabiyeleri tam buğday unu ile hazırladım. Hem besleyici olduğu hem de lezzetinin çok yakıştığını düşündüğüm için cevizi bu tarz kurabiyelerde kullanmayı seviyorum. Çocukların ilgisini çekip hoşlarına gitmesi içinde kurabiyelere ay şeklini verdim.
Tesadüfen kurabiyelerin yapıldığı gün kalabalık bir grup ziyaret için uğrayınca kurabiyeleri onlara servis yaptım. Herkes tarafından beğenilen kurabiyeler o gün kapışılıp bitti. Kurabiyeler ağızda dağılıp çok hoş bir lezzet bırakıyor. Bir tane yedikten sonra tereddüt etmeden ikinciyi istiyorsunuz.
Malzeme Listesi
125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı keçi boynuzu pekmezi
2,5-3 su bardağı organik tam buğday unu
1 su bardağı kırık ceviz
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
- Öncelikle küçük bir kap içerisinde karbonatın üzerine limon suyu dökerek köpürtün ve karıştırıp eritin.
- Ayrı bir karıştırma kabında yumuşamış tereyağını pekmez ile karıştırın.
- Ardından un ve tuzu yavaşça tereyağı ve pekmez karışımına ilave edin.
- Unu ilave ederken erittiğiniz karbonatı da hamura ilave edin.
- En son kırık cevizleri de ekleyerek karıştırma kabından yapışmadan toparlanabilen yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlayın.
- Hazırladığınız hamuru derin dondurucuda kolay şekil verebilmek için 15 dakika bekletin.
- Ardından hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak rulo haline getirin.
- Daha sonra ortasından hafifçe kıvırarak hilal ay şeklini verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında ortalama 20 dakika altı hafif kızarana kadar pişirin.
- Altı kızaran kurabiyeleri fırından alırken üst kısmının hafif yumuşak kalması sizi korkutmasın.
- Kurabiyelerinizi fırın tepsisi içinde soğutun.
0 comments :
Yorum Gönder