Günümüzde “mucize” olarak nitelenen zeytinyağı ile yapılan yemeklerin daha hafif ve sağlıklı olduğu artık tartışma götürmez bir gerçek olarak kabul görüyor. Anne tarafından Ayvalıklı olduğumuz için zeytinyağı mutfağımızdan hiç eksik olmaz. Annem pek çok yemeği hamur işi de dahil olmak üzere zeytinyağı kullanarak yapar. Bu kültürle yetiştiğim için zeytinyağı benim mutfağımda da uzun yıllardır olmazsa olmaz malzemeler arasında yer alıyor.
Sabah kahvaltısı için hazırladığım bu zeytinyağlı peynirli çörekleri yedikten sonra insan her sabah olsa da yesek diye düşünmeden edemiyor. Hava almayan kutu içerisinde saklandığı zaman sonrasındaki birkaç gün de aynı zevkle tüketebilirsiniz. Çörekleri yaparken sadece peynir kullanıp üstünü çörek-susam karışımı ile süslemeyi tercih ettim. Siz zevkinize göre çöreklerinizin içine dereotu, maydanoz, pul biber, kırmızıbiber veya karabiber koyabilirsiniz.
Malzeme Listesi
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yumurta
1 çay bardağı organik yoğurt
1 su bardağı rende beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
3-4 su bardağı organik tam buğday unu
üzeri için;
yumurta akı
susam-çörek otu
- Zeytinyağı, yumurta ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Çırptığınız yumurtalı karışıma rende beyaz peynir ekleyin ve karıştırın.
- Ayrı bir kapta tam buğday unu, tuz ve elenmiş karbonatı bir araya toplayın.
- Un karışımını önceden çırptığınız yumurtalı peynirli karışıma yavaşça ekleyerek ele yapışmayan bir kurabiye hamuru hazırlayın.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve önce yumurta akına daha sonra çörek otu-susam karışıma batırıp yağlı kağıt serili tepsi üzerine aralıklı olarak dizin.
- Fırını 170 derecede ısıtın ve hazırladığınız tepsideki kurabiyeleri yaklaşık 20 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder