Dolgu kurabiyeler bana sürpriz kurabiye duygusu hissettiriyor. Yerken acaba içinde ne var düşüncesiyle biraz meraklanıyorum. Hazırladığım dolgu kurabiyeleri yerken de bunu hissedebilirsiniz. Kurabiyeler tamamen şekersiz. Fındık, bal ve tarçın bir araya gelince çok hoş bir lezzet ortaya çıkıyor. Hamuru zeytinyağı ve tam buğday unu ile hazırladım. Son derece gevrek bir hamur oldu. Bu hamuru kullanarak önümüzdeki günlerde farklı iç malzemesiyle farklı sürprizler yapmayı düşünüyorum.
Malzeme Listesi
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı organik yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
3-4 su bardağı organik tam buğday unu
İç Malzeme
1 su bardağı parçalanmış fındık
4 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
- Öncelikle iç malzeme için parçalanmış fındık, bal ve tarçını bir kap içerisinde karıştırın.
- Diğer tarafta hamur harcı için zeytinyağı ve yoğurdu iyice çırpın.
- Küçük bir kap içerisinde karbonat ve limon suyunu karıştırın ve çırptığınız karışıma ekleyip karıştırın.
- En son unu azar azar ekleyerek, elinize yapışmayan kulak memesi olarak bilinen kıvamda bir kurabiye hamuru hazırlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle daire şeklinde inceltin.
- Hamurun ortasına hazırladığınız iç harcından yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar koyun hamuru kapatın.
- Hazırladığınız kurabiyeleri kapalı kısmı altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 25-30 dakika altları kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın.
- Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra isterseniz pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
0 comments :
Yorum Gönder