Şeker kullanmadan bal ile tatlandırdığım kuru kayısı ve beyaz çikolatalı kurabiyeler, hoş ve farklı lezzeti ile büyük küçük herkesten geçer not aldı. Kurabiye yaparken çoğunlukla kuru meyve olarak üzüm, çikolata olarak da siyah çikolata tercih edilir. Kurabiyelere çok yakıştığını düşündüğüm ve performansından son derece memnun kaldığım yulaf ezmesi, kuru kayısı ve beyaz çikolatayla birleşince gerçekten çok güzel bir lezzet ortaya çıkıyor. Diğer taraftan sağlık açısından her fırsatta yararlarını vurguladığım hindistan cevizi yağı, hoş aromasıyla kurabiyelerde kendini hissettiriyor. Eğer farklı tatlar yakalamak isterseniz kuru kayısı ve beyaz çikolatayla hazırlanan bu kurabiyeler gerçekten çok doğru bir seçim olur.
Malzeme Listesi
2 adet yumurta
1 çay bardağı bal
1/2 çay bardağı hindistan cevizi yağı ( veya tereyağı olabilir)
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
1,5 su bardağı organik tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon
1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)
1 su bardağı beyaz çikolata (damla şeklinde veya küçük parçalanmış)
- Öncelikle küçük bir kap içerisinde hindistan cevizi yağını eritin ve soğutun.
- Derin bir karıştırma kabında yumurta, bal ve soğuyan hindistan cevizi yağını iki dakika kadar çırpın.
- Kabartma tozunu ayrı bir yerde limon suyu ile karıştırın.
- Ardından kabartma tozu, tuz, tarçın, tam buğday unu ve yulaf ezmesini çırptığınız sıvı karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın.
- En son hazırladığınız kurabiye hamuruna kuru kayısı ve beyaz çikolatayı ilave edip spatula ile karıştırın.
- Hazırladığınız kurabiye hamurunun üstünü örtüp buzdolabında yarım saat bekletin.
- Soğuyan hamuru buzdolabından alıp yemek kaşığı yardımı ile yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından aldıktan sonra 2 dakika tepsi içinde bekletip daha sonra tel üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder