Sabah kahvaltısında çeşitli form krakerleri peynirle yemeyi seviyorum. Uzun zamandan beri de bu çeşit bir atıştırmalık yapmak için çalışıyorum. En son yaptığım bu kurabiyelere form kurabiye adını vermeyi düşündüm. Hem son derece sağlıklı hem de düşük kalorili. Formunu korumak isteyenler ve sağlıklı bir atıştırmalık arayanlar için ideal olduğunu söylemeliyim.
Tarifte verdiğim ölçülerle küçük bir kurabiye kalıbı ile 25 tane çıkıyor. Ölçüyü isteğinize göre çoğaltabilir ve üstünü zevkinize göre kırmızıbiber, çörek otu, susam vb. farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz.
Malzeme Listesi
5 yemek kaşığı buğday kepeği
5 yemek kaşığı kepekli un
5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı organik yoğurt
1/3 su bardağı riviera zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı keten tohumu
Üzeri için;
Yumurta akı
Toz kırmızıbiber
- Bir karıştırma kabı içerisinde yoğurt ve zeytinyağını tel çırpıcı ile çırpın.
- Ardından karışıma buğday kepeği, kepekli un, yulaf ezmesi, tuz, kabartma tozu ve keten tohumu ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- Hamurunuzu düz bir zemin üzerinde merdane yardımıyla yarım santimetre kalınlığında inceltin. Hamurunuz merdaneye yapışırsa üstüne yağlı kağıt koyarak bu işlemi yapabilirsiniz.
- Açtığınız hamuru bıçakla kare, baklava vb. istediğiniz şekilde kesebilirsiniz veya kalıp ile şekillendirebilirsiniz.
- Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürün ve toz kırmızı biber serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder