Her fırsatta vurguladığım gibi mutfağımda zeytinyağı olmazsa olmaz malzemeler arasında yer alıyor. Son dönemde tuzlu kurabiye, poğaça ve çörek yaparken kullandığım zeytinyağının performansından son derece memnunum. Zeytinyağı hem çok sağlıklı hem de bir o kadar lezzetli olduğu için yapılanları yemek ayrı bir zevk oluyor. Zeytinyağlı poğaçalar istenilen gevrekliği sağlıyor ve yumuşacık oluyorlar. İç malzeme olarak beyaz peynir, maydanoz ve dereotu dışında farklı bir lezzet vermek düşüncesi ile beyaz peyniri çeşitli baharatlar ile zenginleştirdim. Sonuçtan deneyen herkes son derece memnun kaldı.
Malzeme Listesi
1 çay bardağı organik yoğurt
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 kaşık organik elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2-3 su bardağı tam buğday unu
İç Malzeme;
küçük bir kalıp beyaz peynir
kimyon, pul biber, karabiber
1 adet yumurtanın akı
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
susam ve çörek otu
- Öncelikle bir kaba küçük bir kalıp peynir rendeleyin. Peynire az miktarda kimyon, pul biber ve karabiber ilave edin. Siz arzunuza göre rendelenmiş peynire maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.
- Yumurtanın akını ve sarısını ayırın.
- Yumurtanın akını peynire ilave edin ve iç harcınızı karıştırın.
- Diğer tarafta yoğurt, zeytinyağı ve sirkeyi bir karıştırma kabı içerisinde karıştırın.
- Ardından tuz, karbonat ve unun yarısını ekleyip karıştırmaya devam edin. Karıştırma kabından ve elinizden yapışmadan rahatça toplanan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.
- Hazırladığınız hamur çok büyük olmayan parçalar koparıp daire şeklinde elinizle düzleştirin. Bir tarafına iç harcından koyun. Diğer tarafı üstüne kapatıp kenarlarından iyice bastırarak kapatın.
- Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder