Yulaf, yüksek oranda B grubu vitamin içeren aynı zamanda kalsiyum, magnezyum ve potasyum bakımından zengin kalorili bir tahıldır. Yüksek eneri kaynağı olan yulafın, sindirim ve sinir sisteminde rahatlama sağladığı, kan şekerini düzenlediği, vücudun yeniden yapılanması sırasında etkili olduğu bilinen yararları arasındadır. Son dönemde aktarlarda ve marketlerde saf yulaf unu rahatlıkla bulunmaya başladı. Yulaf ununu alırken mutlaka paketleme ve son kullanma tarihine dikkat edin. Yulaf unu kolaylıkla acıyabildiği için paketi mutlaka serin yerde hatta mümkünse buzdolabında muhafaza edin.
Önceki günlerde yulaf unu ve yulaf ezmesi ile bisküvi hazırladım. Tereyağı tadının hoş bir şekilde hissedildiği bisküvilerin üstünü file fındık ile süsleyerek lezzeti zenginleştirdim. Yerken ağızda dağılan yulaflı ve fındıklı bisküviler, hava almayan kutularda oldukça uzun süre aynı tazeliğinde ve ilk günkü lezzetinde korunuyor.
Malzeme Listesi
150 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta sarısı
100 gr. kahverengi şeker
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya özü
1 su bardağı yulaf ezmesi
1,5-2 su bardağı yulaf unu
Üzeri için;
1 adet yumurta akı
File fındık
- Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı ile şekeri birkaç dakika çırpın.
- Karışıma yumurta sarısı, portakal kabuğu rendesi ve vanilya özü ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Ardından önce yulaf ezmesi ekleyin ve karıştırın. Daha sonra kontrollü bir şekilde yulaf unu ekleyerek kaptan yapışmadan toplanabilen yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Kurabiye hamurunu iki yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın ve istediğiniz kalıpla hamuru şekillendirin.
- Şekil verdiğiniz parçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Her bir hamurun üzerine yumurta akı sürün ve file fındık koyun.
- Hazırladığınız tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Kurabiyeler pişince fırından çıkarıp önce 10 dakika tepside bekletin. Ardından tel üzerine alıp soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder