Hindistan cevizi lezzetinin damaklarda hoş bir şekilde kendini hissettirdiği, son derece pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif hazırladım. Yaban mersinli hindistan cevizi topları; un, yağ ve şeker içermediği için sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık oldu. Hindistan cevizi ile beraber kullandığım toz badem ve yulaf ezmesi birbirlerine çok yakışan bir lezzet bütünlüğü yarattı. Şeker yerine bal ile tatlandırmayı tercih ettiğim hindistan cevizi toplarının lezzeti, şekersiz kuru yaban mersini ile bir kat daha zenginleşti. Arzunuza göre farklı kuru meyve tercihleri ile yeni tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Yaban mersinli hindistan cevizi toplarını, hava almayan kutularda oldukça uzun süre aynı tazeliğinde saklayabilirsiniz.
1 adet yumurta akı
5 yemek kaşığı toz hindistan cevizi
5 yemek kaşığı toz badem
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı şekersiz kuru yaban mersini
- Öncelikle yumurta akı ve balı kısa bir süre karıştırın.
- Daha sonra karışıma kalan tüm malzemeyi ilave ederek hafif yapışkan bir harç hazırlayın.
- Harcı dondurma kaşığı veya kaşık yardımı ile yağlı kağıt serili tepsiye paylaştırın.
- Hazırladığınız tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Pişme süresi bitiminde tepsi ile soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder