Çay ve kahvenin yanına eşlik eden tek lokmalık mini kekler ile hem göze hem de damağa hitap eden hoş sunumlar yaratmak mümkün. Hazırladığım limonlu mini kekler de buna güzel bir örnek oldu.
Limon aromasının yoğun olarak hissedilmesi için limon suyu ve kabuğunu birlikte kullandığım mini keklerde rafine undan uzak durarak kepekli un kullanmayı tercih ettim. Balın hoş bir tat kattığı mini kekler yoğurt ve zeytinyağı sayesinde yumuşacık ve çok lezzetli oldular. Ufak kaçamaklar yapmak isterseniz, mini keklerin üzerini limonla güzel bir lezzet bütünlüğü yaptığını düşündüğüm beyaz çikolata ile zenginleştirebilirsiniz. Tarifi küçük muffin kalıpları ile aynı şekilde rahatlıkla uygulayabilirsiniz.Malzeme Listesi
1 adet yumurta
1/2 büyük boy çay bardağı kahverengi şeker
3 yemek kaşığı bal
1/2 büyük boy çay bardağı yoğurt
1/4 büyük boy çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı kepekli un
- Öncelikle derin bir karıştırma kabı içerisinde yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından bal, yoğurt ve zeytinyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Karışıma limon suyu, limon kabuğu rendesi, karbonat ve kabartma tozu ekleyerek karıştırın.
- En son un ilave edin ve kısa bir süre tüm malzemeyi karıştırın.
- Hazırladığınız kek harcını yağlanmış mini kek kalıbına veya muffin kalıplarına üstten 1/3 oranında boşluk kalacak şekilde koyun.
- Kek kalıbını önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
- Kürdan testi ile kontrol edin ve kürdan temiz ise fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- İsteğinize göre beyaz çikolatayı benmari şeklinde eritip soğumuş mini keklerin üzerini süsleyebilirsiniz.
0 comments :
Yorum Gönder