Çikolatanın karşı konulamaz lezzetinin yoğun olarak kendini hissettirdiği, yerken ağızda dağılan enfes bir bisküvi tarifi paylaşmak istiyorum. Bisküvi hazırlarken kullanmaktan keyif aldığım malzemelerden biri tereyağı. Tereyağı bisküvilere hem hoş bir aroma hem de gevrek bir yapı kazandırıyor. Farklı malzemeler ile çalışmayı sevdiğim için bisküvileri yaparken yulaf, çavdar, kepek ve karabuğday unu olmak üzere dört farklı çeşit unu birlikte kullandım. Elinizde bulunan unlardan birini veya birkaçını kullanarak aynı tarifi rahatlıkla deneyebilirsiniz. Çocukların ara öğünlerde sütle birlikte yemekten büyük keyif aldığı bisküviler hava almayan kapalı kutularda oldukça uzun süre aynı tazeliğini koruyor.
Malzeme Listesi
150 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1/4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 su bardağı kakao
1/4 su bardağı toz badem
1/2 su bardağı yulaf unu
1/2 su bardağı çavdar unu
1/4 su bardağı kepekli un
1/4 su bardağı karabuğday unu
1/3 su bardağı damla çikolata
- Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını ve kahverengi şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Karışıma tuz, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve kakao ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Ardından önce toz bademi daha sonra unları sıra ile ekleyin. Bu aşamada unlardan biri veya birkaçı ile çalışabilirsiniz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edecek şekilde un kullanarak kurabiye hamuru hazırlayın.
- En son damla çikolata ekleyin ve hazırladığınız hamuru streç film üzerinde rulo haline getirip sarın.
- Sardığınız hamuru derin dondurucuda yarım saat sertleşene kadar bekletin.
- Sertleşen hamuru dondurucudan çıkarın ve bir parmak kalınlığında kesin.
- Kestiğiniz dilimleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra tepsi içinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder