Havaların soğumaya başladığı şu günlerde, kış mevsimi ile özdeşleşmiş sağlıklı ve besleyici besinlerden biri olan kestane tezgahlarda yerini aldı. İçeriğinde yüksek oranda lif ve nişasta bulunan bu lezzetli atıştırmalık B1, B2 ve C vitamini bakımından zengindir. Kestane glüten içeriği bulunmayan bir yemiş olduğundan çölyak hastaları ve glüten duyarlılığı olanları için uygun bir besindir. Uzmanlar, yüksek karbonhidrat içeriği nedeni ile özellikle diyabet gibi rahatsızlıkları olanların ve diyet yapanların dikkatli ve kontrollü bir şekilde kestane tüketmesi gerektiğini vurguluyor.
Kış akşamlarının bu sevilen atıştırmalığı ile özellikle kahvenin yanına çok yakışan çikolatalı kestane topları hazırladım. Oldukça pratik ve son derece lezzetli çikolatalı kestane toplarını, çikolata tadının daha yoğun hissedilmesi için çikolata ile kapladım. Arzu edenler üstünü toz fındık, fıstık veya hindistan cevizi ile kaplayarak farklı tatlar elde edebilirler. Evde kolaylıkla hazırlanabilen ve hiçbir koruyucu ve katkı maddesi içermediği için gönül rahatlığı ile tüketebildiğiniz çikolatalı kestane topları, enfes lezzeti ile olduğu kadar hoş sunumu ile bir o kadar da göze hitap ediyor.
Malzeme Listesi
2/3 su bardağı ( yaklaşık 100 gr.) pişmiş kestane
50 gr. sütlü çikolata ( küçük parçalanmış)
50 gr. krema
Üzeri için
80 gr. bitter çikolata ( küçük parçalanmış)
- Fırında, tavada veya haşlayarak pişirdiğiniz kestanelerin içlerini parçalayıcıda iyice çekin.
- Diğer tarafta kremayı bir sos kabına koyup ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
- Kaynama noktasına gelene kremayı ocaktan alın ve içine küçük parçalanmış sütlü çikolatayı koyun. Krema ve çikolatayı iyice pürüzsüz bir şekil alana kadar karıştırın.
- Krema ve çikolata homojen bir hale gelince parçalayıcıdaki kestanelere ekleyerek tüm malzemeyi birlikte çekin.
- Birbiri ile iyice karışan harcı bir kaba alın.
- Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve top şeklinde yuvarlayın.
- Diğer tarafta bitter çikolatayı benmari şeklinde eritin. Hazırladığınız kestane toplarını bitter çikolataya batırın ve yağlı kağıt serili zeminde donmaya bırakın.
- Bu aşamada çikolataya bulanmış topları buzdolabına koyarak iyice donmasını sağlayabilirsiniz.
- Hazırladığınız kestane toplarını mutlaka buzdolabında muhafaza etmeyi unutmayın.
0 comments :
Yorum Gönder