Zebra kek, vanilya ve kakao lezzetlerinin birlikte hem göze hem de damağa hitap ettiği harika bir buluşma olarak tarif edilebilir. Bu defa klasik zebra keki minyatür olarak muffin şeklinde hazırladım.
Muffinleri hazırlarken şeker yerine sağlıklı ve besleyici besinlerden biri olan bal kullanmayı tercih ettim. Bal kullanarak istenilen lezzetin rahatlıkla ortaya çıktığını tereddütsüz söylemeliyim. Zeytinyağı ve tam buğday unu kullandığım mini kekler yumuşacık oldular. Ara öğünler için güzel bir alternatif olan ballı mini muffinlere çocuklar tek kelime ile bayıldılar. Ayrıca özel günlerde, ballı zebra muffinlerin üstünü çikolata ile süsleyerek kutlamalar için hoş lezzetler de yaratmak mümkün.
Malzeme Listesi
2 adet yumurta
2/3 su bardağı bal
1/3 su bardağı zeytinyağı
1/3 su bardağı yoğurt
1 2/3 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı vanilya özü
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 silme yemek kaşığı kakao
- Karıştırma kabı içerisinde yumurta ve balı yaklaşık 2 dakika çırpın.
- Ardından zeytinyağı, yoğurt ve vanilya özü ekleyerek tüm malzeme homojen bir hale gelene kadar çırpın.
- Hazırladığınız sıvı malzemeye kabartma tozu ve tam buğday unu ekleyerek kısa bir süre karıştırın.
- Hazırladığınız harcın yarısını ayrı bir kaba alın ve kakao ekleyerek karıştırın.
- Hazırladığınız muffin kalıplarına bir kaşık vanilyalı karışım koyun. Daha sonra kakaolu karışımdan bir kaşık alın ve vanilyalı harcın tam ortasına koyun. Ardından tekrar vanilyalı harçtan bir kaşık alın ve bu sefer kakaolu karışımın ortasına koyun. Bu şekilde muffin kalıbını üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde dolmasına dikkat edin.
- Hazırladığınız mini kekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Kekleri kürdan batırarak kontrol edin ve kürdan temiz çıkıyorsa fırından alıp soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder