KAYISI VE HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLAR

Kayısı ve Hindistan Cevizli Toplar
Unsuz, yağsız ve şekersiz lezzetlere bir yenisini ekledim. Hazırladığım kayısı ve hindistan cevizli toplar yumuşacık harika bir atıştırmalık oldu. Tek lokmada kuru meyve, hindistan cevizi ve cevizin muhteşem lezzetinin tadı damağınızda kalıyor. Yapımı son derece pratik olduğu için yoğun tempoda olanlar rahatlıkla deneyebilirler. İçerisinde yoğun oranda kuru meyve olduğu için yapıldıktan 2-3 gün sonra buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim.
 
Malzeme Listesi
1 su bardağı kuru kayısı
6 adet hurma kurusu
1 su bardağı hindistan cevizi
2 adet yumurtanın akı
1/2 su bardağı parçalanmış ceviz
3 yemek kaşığı bal

  • Öncelikle kuru kayısı ve hurmaları sıcak su içerinde 15 dakika kadar bekletin.
  • Daha sonra kuru meyveleri bir süzgeç içerisine alıp suyunun iyice süzülmesi bekleyin ve ardından küçük olarak kesin.
  • Kestiğiniz kuru meyveleri bir karıştırma kabına alın ve hindistan cevizi, bal, yumurta akı ve parçalanmış ceviz ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın.
  • Hafif yapışkan kıvamlı harcınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizde yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Hazırladığınız tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derece fırından yaklaşık 20 dakika altları hafifçe kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kayısı toplarınızı fırından aldıktan sonra kendi tepsisi içerinde soğumaya bırakın.
 



2 comments :

  1. Son derece hafif ve lezzetliydi! İçindeki meyveler tatlı isteğimi doyururken unsuz, yağsız ve şekersiz olması da fazlasıyla yiyebilmemi sağladı:)) Meyveli atıştırmalık olması ve formu nedeniyle kolayca yenmesi çocukların da hoşuna gitti. Abur cubur istekleri için ideal toplar! Ellerine sağlık Ayla'cığım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun. Bu güzel yorum için çok teşekkür ederim....

      Sil

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT

487979