MUZLU VE KAKAOLU MİNİ KEK

Muzlu ve Kakaolu Mini Kek
Tamamen eldeki malzemeyle hazırladığım muzlu ve kakaolu mini kekler, yaklaşan bayram için kahvenin yanına güzel bir ikramlık oldular. Keklerde kullandığım muz, keklere browni tarzı çok hoş bir yumuşaklık verdi. Kakao ve muz birbirine çok yakışıp tamamlıyorlar. Hiç şeker kullanılmadan hazırlanan keklerde yer alan pekmez ise harika bir lezzet katıyor.

Keklerinizi isterseniz muffin kalıplarına döküp üstünü pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. İsterseniz benim yaptığım gibi mini kalıplara döküp üstünü eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz. Fırından çıktıktan sonra süslemesini beklenemeyenler, sade olarak yendiği zaman da çok beğendiklerini söylediler.

Malzeme Listesi
2 adet büyük muz (ezilmiş olarak 1 su bardağı)
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1/2 çay bardağı light süt
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı organik tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu  

  • Öncelikle zeytinyağı, süt ve pekmezi karıştırma kabı içerisinde çırpın.
  • Ardından ezdiğiniz muzları ekleyip tüm malzemeyi iyice çırpın.
  • Çırptığınız karışıma kakao, tarçın, kabartma tozu ve un ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımını kek kalıplarına kabarması için biraz boşluk bırakarak dökün.
  • Kalıpları önceden ısıtılmış 170 derece fırında ortalama 20 dakika pişirin.
  • Keklerin pişmesini kürdan testi ile kontrol edin.
  • Pişen kekleri fırından alıp soğumaya bırakın. 
  • Kekleriniz iyice soğuyunca arzunuza göre pudra şekeri veya benmari şeklinde eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.


0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT