ÇİLEKLİ MİNİ CHEESECAKE (RAFİNE UNSUZ VE ŞEKERSİZ)

ÇİLEKLİ MİNİ CHEESECAKE (RAFİNE UNSUZ VE ŞEKERSİZ)
İlkbaharın en sevilen meyvelerinden, benim de kullanmaktan büyük keyif aldığım çilek ile bu defa mini cheesecake hazırladım. Çileğin muhteşem rengi ve lezzetinin kullanıldığı her yere ayrı bir tat kattığını düşünüyorum. Çilek sosunu hazırlarken kullandığım chia tohumu çok güzel bir lezzet ortaya çıkardı. Ayrıca klasik cheesecake tabanında kullanılan bisküvi yerine badem, şeker yerine bal ve hurma kullanarak rafine un ve şeker içermeyen sağlıklı ve besleyici harika bir lezzet hazırladım. Çilekli cheseecake hafif ve enfes lezzeti ile olduğu kadar porsiyonluk mini görüntüsü ile hem göze hem de damağa hitap eden hoş bir tatlı oldu.

Malzeme Listesi
Tabanı için;
1 su bardağı badem
4 adet hurma
1 tatlı kaşığı soğuk tereyağı 
Kreması için;
150 gr. kahvaltılık lor peyniri
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
Çilek Sosu için;
250 gr. çilek
1-1,5 yemek kaşığı chia tohumu
1 yemek kaşığı bal 

  • Öncelikle çilek sosu için küçük bir sos kabına yıkanmış çilekleri küçük küpler halinde doğrayın. 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek kısık ateşte ağzı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirin.
  • Çilekler yumuşayınca ocaktan alın ve chia tohumu ekleyerek karıştırın. Tencerenin ağzını kaparak soğumaya bırakın. 
  • Bu aşamada çileklerin soğumasına yakın bal ekleyerek tüm malzemeyi bir kere daha karıştırın.
  • Tabanı için hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve küçük şekilde doğrayıp sıcak suda 10-15 bekletin.
  • Diğer tarafta bademleri parçalayıcıda incecik hale gelene kadar iyice çekin. 
  • Ardından suyunu süzdüğünüzü hurmaları ve tereyağını da ekleyerek tüm malzemeyi homojen hale gelene kadar çekin.
  • Hazırladığınız taban malzemesinden bir yemek kaşığı kadar alın ve tekli muffin kalıplarına elinizle iyice bastırarak cheesecake tabanı hazırlayın.
  • Peynir kreması için oda sıcaklığındaki hindistan cevizi yağını, bal ve lor peynirini pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın.
  • Daha sonra hazırladığınız kremayı taban üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı olacak şekilde eşit miktarda koyun.
  • En son olarak soğuyan çilek sosundan muffin kalıplarının üzerine eşit miktarda koyun ve hazırladığınız mini cheesecakeleri soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Hazırladığınız cheesecakeleri 10-15 dakika gibi kısa bir süre dondurucuda beklettikten sonra kalıptan çıkarmak daha kolay olmaktadır.





0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT