Önceki günlerde hazırladığım çilekli cupcake, çileğe hayır diyemeyenlerin ve meyveli tatları tercih edenlerin beğeneceği son derece hafif bir lezzet oldu. Çilek lezzetini yoğun olarak hissettirmek istediğim için çileği hem hazırladığım kekte hem de üst süslemesindeki kremada kullandım. Kekler çilek püresi ve zeytinyağı ile yumuşacık oldu. Fırından çıktıktan sonra etrafa yayılan harika koku ile krema sıkma fikrini erteleyip bu şekilde denemek isteyebilirsiniz. Çilekli cupcake kreması olarak hafif ve yağsız bir krema yapmayı tercih ettim. Hazırladığım çilek püresini lor peyniri ile birleştirince harika bir lezzet ortaya çıktı. Kremayı hazırlarken daha pratik olması için çilek püresini birkaç gün önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Krema yapımında kullanacağınız lor peynirini seçerken böreklik olarak satılan değil, tatlı yapımında kullanılan lor peyniri olmasına dikkat edin. Böylece kremanın tadı ve kıvamı daha güzel oluyor. Çileğin hoş lezzetinin kendini hissettirdiği çilekli cupcake yaz aylarında deneyebileceğiniz hafif bir o kadar lezzetli bir tatlı kaçamağı.
Malzeme Listesi
1 adet yumurta
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1/2 su bardağı yağız süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet limonun kabuğu
1 çay kaşığı vanilya özü
8 adet büyük çilek
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı organik un
Kreması için;
250 gr. çilek
2 kaşık su
3-4 yemek kaşığı kahverengi şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
150-200 gr. tuzsuz lor peyniri
- Öncelikle kreması için 250 gr. ayıklanmış çileği dörde bölüp bir tencereye koyun.
- Çileklerin üstüne su ve şeker ekleyin. Ara ara karıştırarak kaynatın. Ardından kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika çilekler yumuşayana kadar pişirin.
- Mısır nişastasını az bir miktar su ile karıştırarak açın ve yumuşayan çileklere ekleyerek çok kısa bir süre kıvamını alana kadar pişirin.
- Pelte kıvamındaki çilekleri ocaktan alın ve parçalayıcı yardımı ile koyu kıvamlı bir püre haline getirip iyice soğumaya bırakın. Çilek püresini bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bir gece bekletirseniz daha koyu bir kıvam alır ve kullanımı daha rahat olur.
- İyice soğuyan çilek püresini lor peyniri ile karıştırın ve pürüzsüz bir krema elde edin.
- Hazırladığınız kremayı buzdolabında bekletin.
- Diğer tarafta kek hamurunda kullanmak için temizlenmiş 8 adet çileği parçalayıcıya koyup doğrayın ve püre haline getirin. Kekin içinde çileklerin hafif taneli görüntüsünü elde etmek isterseniz iyice püre olmadan daha kısa süre parçalayın. Yaklaşık 1/3 su bardağı çilek püresi elde edeceksiniz.
- Ayrı bir kapta yumurta ve kahverengi şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Zeytinyağı, süt, limon kabuğu rendesi ve vanilya ekleyerek bir süre daha çırpın.
- Çırptığınız karışıma hazırladığınız çilek püresini ekleyerek çok kısa karıştırın.
- Kabartma tozu ve unu bir araya getirin ve çırptığınız sıvı karışıma ekleyerek biraz koyu kıvamlı bir kek hamuru hazırlayın.
- Kek hamurunu kek kapsüllerine üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Kızaran kekleri kürdan testi ile kontrol edin ve fırından alıp soğumaya bırakın.
- Buzdolabında beklettiğiniz kremayı sıkma torbasına koyun ve iyice soğuyan cupcakelerin üzerini süsleyin.
0 comments :
Yorum Gönder