Malzeme Listesi
Çilek püresi için;
250-300 gr. çilek
3-4 yemek kaşığı kahverengi şeker
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Tart hamuru için;
2,5 su bardağı yulaf ezmesi
150 gr. soğuk tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı file badem
1/4 su bardağı akçaağaç şurubu (veya bal)
1 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tarçın
- Öncelikle çilek püresini hazırlamak için yıkanmış ve ayıklanmış çilekleri ikiye bölerek küçük tencereye koyun. Tencereye kahverengi şeker ve su koyup arada karıştırarak yaklaşık 15 dakika yumuşayana kadar pişirin.
- Bu sırada mısır nişastasını az miktar su ile karıştırarak açın ve pişen çileklere ekleyerek kısa bir süre koyulaşana kadar pişirin.
- Çilekler kıvam alınca ocaktan alın ve parçalayıcı yardımı ile püre haline getirin.
- Hazırladığınız çilek püresini soğumaya bırakın. Pratik olması için çilek püresini birkaç gün önceden hazırlayıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
- Diğer tarafta turta hamuru için öncelikle yulaf ezmesini bir parçalayıcı yardımı ile çok kısa bir süre öğütün. İyice un haline getirmeden taneli yapısını koruyun.
- Ardından turta hamuru için gerekli tüm malzemeyi ekleyerek hızlı bir şekilde yoğurun.
- Hamurun üçte birini poşete sararak derin dondurucuya kaldırın ve yarım saat bekletin.
- Kalan hamuru yağlanmış 20x20 cm. ölçüsünde fırın kabına elinizle bastırarak yayın ve buzdolabına kaldırın.
- Yarım saat sonunda fırın kabını buzdolabında çıkarıp önceden hazırladığınız çilek püresinin üzerine eşit şekilde yayın.
- Ardından derin dondurucuya kaldırdığınız hamuru çıkarın ve çilek püresi üzerine ister elinizle ufalayarak isterseniz rendenin iri tarafı ile rendeleyerek serpiştirin.
- Hazırladığınız turtayı önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Üzeri kızaran turtayı fırından alıp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra küçük kare şeklinde dilimleyerek servis yapın.
0 comments :
Yorum Gönder