Yazın lezzetli ve sağlıklı sebzelerinden biri de yeşil kabak. A, B, C, E, K vitaminleri açısından zengin olan kabak aynı zamanda magnezyum, demir ve bakır başta olmak
üzere pek çok mineral içermektedir. Kabak, içeriğinde yağ bulunmadığı için kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı, antioksidan açısından zengin olması sebebi ile kanser riskini azaltmada etkili, düşük kalorili olması nedeni ile kilo vermeye yardımcı bir sebzedir. Yoğun oranda lif içerdiği için kabızlık ve diğer bağırsak fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olur. Daha pek çok faydası bulunan yeşil kabağı yemek olarak pişirmenin yanında kek veya muffin içerisinde de kullanabilirsiniz. Tadı hissedilmeyen kabak keklere çok hoş bir ıslaklık ve yumuşaklık veriyor. Özellikle sebze yemekte zorlanan çocukları bu şekilde hazırladığınız farklı ve zevkli sunumlarla şaşırtabilir ve yeni alışkanlıkları daha kolay kazandırabilirsiniz. Sağlıklı ve hafif yeşil kabaklı kakaolu muffin enfes lezzeti ile büyük küçük herkesin beğenisini kazanıyor.
Malzeme Listesi
2 adet yumurta
1 su bardağı kahverengi şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı yağsız süt
2 adet orta boy yeşil kabak
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı organik tam buğday unu
1 su bardağı organik buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özü
3 yemek kaşığı damla çikolata
- Öncelikle yeşil kabakları rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve suyunu elinizle iyice sıkın. Aksi takdirde kabak çok sulu bir sebze olduğu için hamurunuz sulanır.
- Diğer tarafta yumurta ve kahverengi şekeri yaklaşık 2 dakika açık sarı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından süt ve zeytinyağı ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Hazırladığınız sıvı karışıma rendeleyip suyunu sıktığınız kabakları ve vanilya özünü ekleyerek malzemeyi karıştırın.
- Ardından karışıma kakao, tuz, tarçın, kabartma tozu, buğday unu ve tam buğday unu ekleyerek kek harcı hazırlayın.
- En son damla çikolata ilave ederek spatula ile karıştırın.
- Hazırladığınız kek harcını muffin kalıplarına üstünde bir parmak boşluk kalacak şekilde koyun.
- Muffinleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Pişen muffinleri kürdan batırarak kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa fırından alıp tel üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder