KAKAOLU PEKMEZLİ KURABİYE

Kakaolu Pekmezli Kurabiye
Pekmez, kullanmaktan keyif aldığım vitamin ve mineral açısından çok zengin doğal bir besindir. Pekmezle ilgili daha önce paylaştığım bilgileri bir kere daha hatırlamak faydalı olabilir. Uzmanlar yüksek enerji kaynağı olması nedeni ile çocukların, hamile ve emziren annelerin ve yüksek performans gerektiren işlerde çalışanların pekmez tüketmesi tavsiye ediyorlar. Yapılan araştırmalar pekmezin başta demir eksikliği ve kansızlık şikayeti olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi geldiğini gösteriyor. Pekmezi doğal tatlandırıcı olarak da kullanmak mümkün. Kullanıldığı yerlerde lezzete lezzet kattığını rahatlıkla söyleyebilirim. Kurabiyeleri yaparken pekmezle birlikte kullandığım kakao birbirine çok yakışıyor. Diğer taraftan kattığım toz tarçın, zencefil ve muskat daha pişerken etrafa yayılan harika aromaları ile iştah açıcı oluyor. En son dokunuş olarak dişe gelecek şekilde kullanmayı tercih ettiğim ceviz lezzeti çok güzel tamamladı. Okulların başladığı şu dönemde kakaolu pekmezli kurabiyeler özellikle çocuklar için sütün yanında beğenilerek yenilen sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık.


Malzeme Listesi
3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı organik üzüm pekmezi
2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
3 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2,5-3 su bardağı organik buğday unu
1 su bardağı iri şekilde parçalanmış ceviz içi

  • Derin bir karıştırma kabı içerisinde oda sıcaklığındaki tereyağı, pekmez ve yumurtayı yaklaşık iki dakika tüm malzeme homojen hale gelinceye kadar çırpın.
  • Ardından kakao, tarçın, rendelenmiş muskat ve toz zencefili katıp kısa bir süre daha karıştırın.
  • Hazırladığınız karışıma kabartma tozu ve un ekleyerek elinize yapışmadan kaptan rahatça toparlanabilen yumuşak bir hamur hazırlayın. Bu aşamada yumurta veya bardak ölçüleri değişebildiği için unu yavaşça eklemek daha yararlı olur.
  • En son aşamada dişe gelecek şekilde parçaladığınız cevizleri ekleyerek hamurunuzu kısa bir süre yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Kurabiye tepsisini önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika altları hafifçe koyulaşana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp tel üzerinde soğumaya bırakın.
  • Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri ve tarçın serperek süsleyin.



0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT