ŞEKERSİZ BALKABAKLI MUFFİN

Şekersiz Balkabaklı Muffin
Vitamin ve mineral deposu, lif bakımından son derece zengin balkabağı hem rengi hem tadı ile kullanıldığı pek çok yere yakışan ve lezzet veren bir besin. Hazırladığım balkabaklı muffinler de bunun güzel bir örneği oldu. Şeker kullanmaya gerek duymadan bal ile tatlandığım muffinlerde, balkabağına çok yakışan baharatlardan tarçın, zencefil, karanfil ve muskat lezzeti mükemmel bir şekilde tamamladı. Kek hazırlarken performansından çok memnun olduğum ve kullanmayı tercih ettiğim zeytinyağı ile birlikte tatlı lor peyniri kullandım. Tatlı lor peyniri, balkabaklı muffinlere çok hoş bir lezzet ve yumuşaklık kattı. En son üstüne serpiştirdiğim ceviz ve yulaf ezmesi ile hem göze hem de damağa hitap eden güzel bir bütün oluştu. Sağlıklı, besleyici ve hafif balkabaklı muffin, soğuk kış günlerinde tercih edilen sıcak içeceklerin yanına yakışan bir tat oldu.

Malzeme Listesi
1 su bardağı balkabağı püresi 
 2 adet yumurta 
1/2 su bardağı zeytinyağı 
1/2 su bardağı bal 
1/2 su bardağı tatlı lor peyniri 
2 tatlı kaşığı toz tarçın 
1 çay kaşığı toz zencefil 
1/2 çay kaşığı öğütülmüş muskat 
1/2 çay kaşığı toz karanfil 
1 çay kaşığı vanilya ekstresi 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
1,5 su bardağı tam buğday unu
Üzeri için; 
3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi 
3-4 yemek kaşığı iri parçalanmış ceviz

  • Öncelikle balkabaklarını küçük dilimler halinde bir tencereye koyun. 
  • Dibini tutmasını engellemek amacı ile az miktar su katarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. 
  • Pişen kabakları çatal yardımı ile ezin ve soğumaya bırakın. 
  • Diğer tarafta karıştırma kabı içerisinde yumurta ve balı çırpın. 
  • Karışıma zeytinyağı ekleyerek kısa bir süre daha çırpın. 
  • Ardından tatlı lor peyniri, balkabağı püresi ve vanilya ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Hazırladığınız karışıma bütün baharatları, kabartma tozu ve tam buğday unu ekleyerek tüm malzemeyi kısa bir süre karıştırın. 
  • Hazırladığınız kek harcını muffin kalıplarına üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde koyun. 
  • En üstüne kırık ceviz ve yulaf ezmesi serpin ve harcın içine doğru hafifçe bastırın. 
  • Hazırladığınız muffinleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. 
  • Pişen muffinleri kürdan testi ile kontrol edin. 
  • Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa fırından alıp soğumaya bırakın.

0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT