Bu yazın keyifle yenen tatlarında biri, hafif lezzeti ile şekersiz incirli ve fındıklı kurabiye oldu.
Kurabiyeleri hazırlarken incirin tadını biraz daha kuvvetlendirmek için şeker yerine bal kullanmayı tercih ettim. Bal ile kullanmaktan keyif aldığım bir malzeme de yulaf ezmesi. Bal, yulaf ezmesi ile birleşince yumuşak ve ağızda dağılan hoş bir yapı oluşturuyor. İncirin ve fındığın enfes lezzetinin yoğun olarak hissedildiği kurabiyeleri, aroması ile zencefil ve tarçın mükemmel bir şekilde tamamladı. Şekersiz incirli ve fındıklı kurabiyeler, yoğun meyve ve kuru yemiş içeriği ile ara öğünler için doğal ve besleyici bir atıştırmalık.
Malzeme Listesi
1 büyük çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
5-6 adet kuru incir
1/2 büyük çay bardağı bal
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özü
1 büyük çay bardağı iri parçalanmış çiğ fındık
2 büyük çay bardağı yulaf ezmesi
1,5 büyük çay bardağı tam buğday unu
- Öncelikle incirleri küçük küp halinde kesip bir kaba alın. İncirleri, kullanırken birbirine yapışmasını önlemek için bir kaşık un ile karıştırarak dışını un ile kaplayın.
- Diğer tarafta ayrı bir karıştırma kabı içerisinde zeytinyağı, tereyağı, vanilya ve balı tüm malzeme homojen bir hale gelene kadar çırpın.
- Ardından incir, fındık, yulaf ezmesi, zencefil, tarçın ve kabartma tozu ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın.
- En son karışıma tam buğday ununu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan bir kaşık yardımı ile parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız kurabiyelerin yumuşak bir yapısı olacağı için tepsi içerisinde soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra rahatlıkla servis yapabilirsiniz.
0 comments :
Yorum Gönder