Çikolata, kullanıldığı yerlerde lezzete lezzet katan enfes tatlardan biri. Önceki günlerde çikolata severlerin beğenisini toplayan ve çikolatanın lezzetinin yoğun bir şekilde hissedildiği dolgu kurabiyeler hazırladım. Şeker kullanmayarak bal ile tatlandırdığım kurabiyelere çikolatanın enfes lezzeti eklenince istediğim tadı yakaladım. Rafine undan uzak kalarak tam buğday unu ile hazırladığım kurabiyeler yumuşacık oldu. Çocukların sütle birlikte yemekten çok keyif aldığı çikolata dolgulu kurabiyeler, çay ve kahve yanında hafif tatlar arayanlar için hoş bir lezzet.
Malzeme Listesi
50 gr. tereyağı
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 adet yumurta
1/3 su bardağı bal
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2-2,5 su bardağı tam buğday unu
1 kase bitter çikolata kreması
- Tereyağını küçük bir sos kabında eritin. Bu aşamada granül kahveyi tereyağına katın ve iyice eritin.
- Ayrı bir karıştırma kabı içerisine ılıyan tereyağını alın. Yumurta, bal ve vanilya ekstresi ekleyerek homojen bir hale gelene kadar çırpın.
- Ardından kabartma tozu ve tam buğday ununu kontrollü bir şekilde ekleyin. Elinize ve kaba yapışmayan kulak memesi kıvamında olarak bilinen bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve düzleştirin. Hamurun ortasına bir tatlı kaşığı kadar bitter çikolata kreması koyun. Çikolata hamurun içinde kalacak şekilde, hamuru açık uçlarından birleştirerek kapatın ve ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Hamurun tümüne bu işlemi tamamladıktan sonra hazırladığınız tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika kurabiyelerin altları açık kahve bir renk alana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
- Arzunuza göre servis yaparken pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
0 comments :
Yorum Gönder