
Malzeme Listesi
Turta Tabanı için;
250 gr. tam buğday unu
170 gr. tereyağı (oda sıcaklığında )
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Dolgu için;
200 gr çiğ fındık içi
200 gr. şeker
3 adet yumurta
1 adet yumurta akı
Üzeri için ;
4-5 yemek kaşığı marmelat
- Öncelikle turta tabanı için yumurta, yumurta sarısı, tereyağı ve kahverengi şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından un ve kabartma tozunu kontrollü bir şekilde ekleyerek bir hamur hazırlayın.
- Yaklaşık 28-30 cm. lik kelepçeli kalıp veya turta kalıbını yağlayın. Hazırladığınız hamuru kalıba eşit şekilde yayarak yerleştirin. Hamuru yerleştirirken kalıbın kenarlarına doğru yükselti yapın.
- Dolgu için fındıkları parçalayıcı ile iyice çekin.
- Çekilmiş fındıklara yumurta, yumurta akı ve şeker ilave edin ve kısa bir süre çırpın.
- Hazırladığınız harcı turta tabanı üzerine dökün ve kalıbı önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
- Yaklaşık 40-45 dakika sonra kürdan testi yapın. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa turtayı fırından alın.
- Turta sıcakken üzerine marmelat sürün.
- Hazırladığınız turtayı servis yapmadan önce soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder