UNSUZ VE ŞEKERSİZ BROWNİ

Unsuz ve Şekersiz Browni
En beğenilen ve vazgeçilmeyen tatların başında kuşkusuz çikolata geliyor. Çikolatanın muhteşem lezzetinin yoğun olarak hissedildiği ve damaklarda hoş bir tat bıraktığı unsuz ve şekersiz browni hazırladım. Çikolatanın yanında kullandığım bal ve karadut pekmezi lezzete hoş bir aroma kattı. Küçük tatlı kaçamakları için güzel bir tercih olan unsuz ve şekersiz browni büyükler kadar küçükler tarafından da çok sevildi ve enfes lezzeti ile en çok tercih edilen lezzetler arasında üst sıralarda yer aldı.  

Malzeme Listesi
150 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
3 adet yumurta
80 gr. sütlü çikolata
80 gr. bitter çikolata 
1/4 su bardağı karadut pekmezi
1/4 su bardağı bal
1 çay kaşığı vanilya özü
1/2 su bardağı kakao
1/2 su bardağı toz badem
Üzeri için;
30 gr. beyaz çikolata

  • Öncelikle küçük olarak parçalanmış sütlü ve bitter çikolatayı benmari şeklinde eritin.
  • Diğer tarafta karıştırma kabı içerisinde oda sıcaklığındaki tereyağını kısa bir süre çırpın. 
  • Ardından yumurtaları tek tek ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Yumurta ve tereyağı krema kıvamına gelince bal, pekmez ve vanilya özü ekleyin ve karıştırın.
  • Çırpmaya devam ederken hazırladığınız sıvı karışıma erittiğiniz çikolatayı oldukça yavaş şekilde ekleyin.
  • Tüm malzeme homojen bir şekilde karışınca kakao ve toz badem ekleyin ve kısa bir süre karıştırın.
  • 20x20 cm. ölçülerindeki fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Pişme süresi sonunda kürdan ile kontrol edin ve kürdan temiz çıkıyorsa fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Browni iyice soğuduktan sonra benmari şeklinde erittiğiniz beyaz çikolata ile üzerini süsleyin.

0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT