Son dönemde sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda gelişen farkındalıkla birlikte özellikle gluten ve gluten içermeyen gıdalar konusunda yoğun bir ilgi oluşmaya başladı. Çölyak hastaları ve gluten hassasiyeti bulunan kişiler yanında glutenin vücutta yarattığı etkileri öğrenen ve gözlemleyen kişilerin de gluten içeriği bulunmayan besinleri tercih etmeye başladıklarını görüyorum.
Mutfağımda kullanmaktan büyük keyif aldığım ve gluten içeriği bulunmayan karabuğday ve nohut unu kullanarak tuzlu bisküviler hazırladım. Lor peynirinin güzel bir lezzet kattığı bisküviler üstüne koyduğum keten tohumu ile ayrı bir tat kazandı. Sabah kahvaltılarına çok yakışan keten tohumlu bisküviler ara öğünler içinde oldukça güzel bir seçim. 1 adet yumurta akı
2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı lor peynir
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1/2 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı nohut unu
1 yemek kaşığı kaşığı karabuğday unu
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı keten tohumu
- Öncelikle yumurta akı, tereyağı ve lor peynirini çırpın.
- Ayrı bir yerde küçük bir kap içerisinde sirke ve karbonatı karıştırın ve çırptığınız sıvı karışıma ilave edin.
- En son olarak unları ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırın.
- Hazırladığınız harçtan yağlanmış muffin kalıplarına 2 yemek kaşığı koyun. Harcı kaşıkla düzleyin üstüne yumurta sarısı sürün ve keten tohumu serpin.
- Muffin kalıplarını önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan bisküvileri tel üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder