Mevsimin sevilen meyvelerinden biri olan çilekle çok hafif, tek lokmalık bir lezzet hazırladım. Tat vermesi için doğal tatlandırıcı olarak çilekle beraber kullanmayı tercih ettiğim muz pişince hafif kahverengileşti ve kurabiyelere çok güzel bir ıslaklık ve yumuşaklık kattı. Toz hindistan cevizi ve hindistan cevizi unu ile hazırladığım kurabiyeler çubuk vanilyanın enfes aroması ile hoş bir lezzet kazandılar.
2 adet yumurta akı
1/4 su bardağı hindistan cevizi kreması (veya süt kreması)
2 yemek kaşığı erimiş hindistan cevizi yağı
1 adet orta boy olgun ezilmiş muz
1 su bardağı hindistan cevizi
1/2 su bardağı hindistan cevizi unu
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı küçük doğranmış çilek
1/2 çubuk vanilya özü (1 çay kaşığı sıvı vanilya özü)
- Öncelikle çilekleri yıkadıktan sonra bir bez üzerinde iyice kurumalarını bekleyin. Ardından küçük şekilde kesin.
- Diğer tarafta karıştırma kabı içerisinde yumurta akı ve hindistan cevizi yağını kısa bir süre çırpın.
- Çırptığınız karışıma ezilmiş muz, çubuk vanilyanın özünü ve krema ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Ardından hindistan cevizi, ununu ve kabartma tozu ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın.
- En son kesilmiş çilekleri ilave edin ve bir kaşık yardımı ile karıştırın.
- Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Bu aşamada topları hazırlarken dondurma kaşığı kullanabilirsiniz.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika altları hafif kızarana kadar pişirin.
- Pişen tepsiyi fırından alın ve kurabiyeleri tepsi içinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder