Havaların iyice ısınmaya başladığı yaz günleri için son derece hafif bir cheesecake hazırladım. Pişmeden hazırlanan muzlu cheesecake tabanını hazırlarken kullandığım ceviz, fındık ve yulaf ezmesi; hurma ile çok güzel bütünlük yarattı. Cheesecake dolgusu olarak tercihim enfes bir lezzet birlikteliği yaratan kaju, labne peyniri ve enfes aroması ile muz oldu. Bir gece bekledikten sonra muzlar en üst katmanda hafifçe kahverengileşti ve sanki üstte ince ikinci bir kat varmış gibi hoş bir görüntü yarattı. Son derece pratik rafine unsuz ve şekersiz muzlu cheesecake yazın sevilen lezzetlerinden biri olarak tarifler arasında üst sıralarda yerini aldı.
Malzeme Listesi
Tabanı için;
1/2 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı fındık
1/2 su bardağı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
4-5 adet hurma
1 tatlı kaşığı kakao
Dolgusu için;
1 su bardağı kaju (en az 4 saat suda bekletilmiş)
2 adet ota boy olgun muz
1 su bardağı labne peyniri
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- Öncelikle tabanı için hurmaları küçük şekilde kesin ve sıcak suda 15 dakika bekletin.
- Diğer tarafta ceviz, fındık ve yulaf ezmesini robotta iyice çekin.
- Ardından suyunu süzdüğünüz hurmaları, hindistan cevizi yağını ve kakaoyu çektiğiniz malzemeye ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın.
- 18 cm. kelepçeli kalıbın tabanına ölçüsünde kesilmiş yağlı kağıt serin ve hazırladığınız harcı elinizle bastırarak tabana eşit şekilde yayın.
- Cheesecake dolgusu için suda beklettiğiniz kajuları süzün ve parçalayıcıda pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
- Ardından tabakta ezdiğiniz muzları, labne peyniri, bal ve hindistan cevizini de ekleyerek tüm malzemeyi iyice çekin.
- Hazırladığınız dolgu harcını cheesecake tabanı üzerine eşit bir şekilde koyun ve düzleyin.
- Servis yapmadan önce buzdolabında en az 6 saat, tercihen bir gece bekletin.
0 comments :
Yorum Gönder