
Malzeme Listesi
1/2 su bardağı kuru üzüm
100 gr. eritilmiş tereyağı
1 yumurta
1/2 su bardağı toz badem
1/2 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı hindistan cevizi unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1/4 su bardağı ham kakao parçaları
- Öncelikle kuru üzümleri sıcak suda en az 15 dakika bekletin ve süzün.
- Diğer taraftan tereyağı ve yumurtayı yaklaşık 2 dakika kadar çırpın.
- Ardından toz badem, yulaf ezmesi, hindistan cevizi unu, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- En son kuru üzüm ve ham kakao parçaları ekleyerek karıştırın ve harcı oda sıcaklığında yarım saat bekletin.
- Beklettiğiniz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika altları kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri tepsi içinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder