KABAKLI MİNİ TART (RAFİNE UNSUZ)

Yüksek lif ve bol su içeriği ile yazın en hafif sebzelerinden kabakla çok pratik ve hafif mini tart hazırladım. Kabakla beraber yeşil biber, haşlanmış mısır, taze maydanoz, nane ve kekik kullanarak lezzeti biraz daha zenginleştirmek istedim. Arzu edilen çeşitli sebze ve baharatlar kullanarak yeni ve farklı tatlar yaratmak mümkün. Kabaklı mini tart hazırlarken bu defa fasulye unu kullandım. Fasulye unu yerine mercimek unu, mısır unu, siyez unu ve bunun gibi farklı çeşitte unlar da kullanabilirsiniz. Kabaklı mini tart hafif ve enfes lezzeti yazın en sevilen lezzetlerinden biri oldu. 

Malzeme Listesi
2 adet orta boy kabak
2-3 adet tatlı sivri biber
2 adet yumurta
1/2 su bardağı kahvaltılık lor peyniri
1/3 su bardağı haşlanmış tane mısır
taze maydanoz, nane, kekik
2 yemek kaşığı fasulye unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ve karabiber
Üzeri için;
1-2 yemek kaşığı çörek otu

  • Öncelikle kabakları rendeleyip suyunu iyice sıkın ve bir karıştırma kabına alın.
  • Sonrasında ince doğranmış sivri biber, mısır ve lor peyniri ekleyin.
  • Harca kalan tüm malzemeyi ekleyerek iyice homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız harçtan yağlanmış tekli tart kalıplarına veya muffin kalıplarına ve 1-2 yemek kaşığı koyun ve düzleyin. Harcın üzerine çörek otu serpin.
  • Hazırladığınız kalıpları önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT