Özellikle meyveli tatlardan hoşlananların çok beğeneceğini düşündüğüm kuru kayısılı ve yulaflı kurabiyeler hazırladım. Son derece pratik ve hafif kurabiyeler ara öğünler için enfes bir atıştırmalık oldu.
Kayısı tadının yoğun olarak hissedildiği kurabiyelerde rafine un yerine yulaf ezmesi ve az miktarda hindistan cevizi unu kullandım. Vejetaryen beslenmeye uygun olan tarifi gluten hassasiyeti olanlar glutensiz yulaf ezmesi ile hazırlayarak tüketebilirler. Önemli bir not olarak, kurabiyeleri üç gün oda sıcaklığında muhafaza edip ardından buzdolabında saklamanızı belirtmek faydalı olacaktır.
Malzeme Listesi
2 su bardağı yulaf ezmesi (veya glutensiz)
4 yemek kaşığı keten tohumu
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı kuru kayısı, küçük küp kesilmiş
5 yemek kaşığı yoğurt (veya hindistan cevizi yoğurdu)
1/4 su bardağı bal
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, erimiş
1/2 su bardağı hindistan cevizi unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
- Öncelikle yulaf ezmesi, keten tohumu ve kesilmiş kayısıları bir kaba koyun. Üzerine ılık su bekleyerek en az 15 dakika bekleyin.
- Ardından karışıma kalan tüm malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın.
- Hazırladığınız karşımı yağlı kağıt üzerinde 2 cm kalınlığında açın ve kurabiye kalıbı ile şekillendirin.
- Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika altları kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri tepside 5 dakika bekletip ardından tel üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder