
Malzeme Listesi
Tabanı için;
3 adet hurma
1/4 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı tahin
1/2 su bardağı hindistan cevizi unu
1 adet orta boy elma, rendelenmiş
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, eritilmiş
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
Üst katmanı için;
1/2 su bardağı hindistan cevizi
1 adet orta boy elma, rendelenmiş
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, eritilmiş
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
1 yemek kaşığı vanilya ekstresi
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Süsleme için;
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı hindistan cevizi cipsi
- Öncelikle tabanı için çekirdekleri çıkarılmış hurmaları, tahini, elma rendesini, hindistan cevizi yağını ve vanilyayı parçalayıcı da iyice çekin.
- Ardından hindistan cevizi, hindistan cevizi unu ve kabartma tozu ilave edip tüm malzeme homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız harcı tabanına yağlı kağıt koyduğunuz 20 cm. lik kelepçeli kalıba bastırarak eşit şekilde yayın.
- Üst katmanı için tüm malzemeleri homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
- Harcı taban üzerine eşit şekilde yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
- Pişen tartı fırından alıp soğumaya bırakın.
- Servis yapmadan önce üzerine isteğe bağlı olarak üzerine bal sürüp, hindistan cevizi cipsi ile zenginleştirebilirsiniz.
0 comments :
Yorum Gönder