Özellikle badem sevenlerin çok hoşuna gideceğini düşündüğüm bir tarif hazırladım. Kakao ve bademin enfes birlikteliğinden sağlıklı ve bir o kadar da besleyici kakaolu badem dilimleri ortaya çıktı. Bu enfes lezzetin tabanını hazırlarken glutensiz yulaf ezmesi kullanmayı tercih ettim. Üstündeki kakaolu bademli katı ise elma ve balla lezzetlendirdim. Bu harika lezzet tam not alarak beğenilen tatlar arasında en üst sıralarda yerini aldı.
Malzeme Listesi
Tabanı için;
1,5 su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
1-2 yemek kaşığı badem sütü
Üst katı için;
1 orta boy elma
1 su bardağı kabuksuz badem (en az 4-5 saat suda bekletilmiş)
2 tatlı kaşığı kakao
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- Öncelikle yulaf ezmesini parçalayıcı yardımı ile iyice çekin.
- Ardından tabanı için gerekli olan tüm malzemeleri ilave edin ve iyice karıştırın.
- 15x15cm kare veya 16.cm' lik daire kelepçeli kalıbın tabanına aynı ölçüde kesilmiş yağlı kağıt koyun ve hazırladığınız harcı tabana bastırarak düzgün bir şekilde yayın.
- Diğer tarafta suda beklettiğimiz bademleri parçalayıcıda pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
- Elmayı rendeleyin ve harcı sulandırmaması için suyunu sıkın.
- Çektiğiniz bademlere hazırladığınız elmaları, kakao, bal ve hindistan cevizi yağı ilave ederek tüm malzemeyi homojen hale gelene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız üst kat harcını eşit bir şekilde tabanın üzerine yayın.
- Servis yapmadan önce en az 6 saat tercihen bir gece buzdolabında bekletin.
0 comments :
Yorum Gönder