Rafine un ve şekerden uzak son derece hafif ve bir o kadar lezzetli bir pasta yapmak isterseniz hindistan cevizli ve havuçlu pasta harika bir alternatif olabilir. Havuç, bal ve elma ile doğal olarak tatlandırdığım pasta, üzerinin peynirli beyaz katmanı ile birleşince çok hoş bir görüntü ortaya çıktı. Hindistan cevizi ve havuçlu pasta ara öğünler için hem sağlıklı hem besleyici bir lezzet olarak beğenilen lezzetler arasında yerini aldı.
Malzeme Listesi
1/2 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı toz badem
1/2 su bardağı hindistan cevizi
1 orta boy elma
1 orta boy havuç
3 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
2 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
Üst katı için;
250 gr. tatlı lor peyniri (veya ricotta peyniri)
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (oda sıcaklığında)
1-2 yemek kaşığı bal
- Öncelikle yulaf ezmesini parçalayıcıda un haline gelene kadar çekin. Çektiğiniz yulaf ezmesini; toz badem, hindistan ceviz, toz tarçın ve toz zencefil ile beraber bir kaba alın.
- Diğer tarafta elma ve havucu rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
- Kuru malzemelere rendelenmiş havuç, elma, bal ve hindistan cevizi yağı ekleyerek tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- 18 cm. kelepçeli kalıbın tabanına aynı ölçüde kesilmiş yağlı kağıt koyun ve hazırladığınız harcı kalıba eşit şekilde yerleştirin.
- Üzerinin katmanı için tüm malzemeleri çırpıcı ile homojen hale gelene kadar çırpın ve hazırladığınız taban üzerine eşit şekilde dökün.
- Pastayı servis yapmadan önce en az bir gece buzdolabında bekletin.
0 comments :
Yorum Gönder