Kullanıldığı yerlerde lezzete lezzet katan, rengi ile tüm dikkatleri çeken balkabağı kış mevsiminin en sevilen gıdaları arasındadır. Benim de mutfakta kullanmaktan büyük keyif aldığım besinlerden biri.
Vitamin, mineral ve lif deposu balkabağı ile son derece pratik bir tarif hazırladım. Balkabağı ile lezzetinin çok yakıştığını düşündüğüm hindistan cevizi ve badem kullanarak hazırladığım tarifi, ceviz veya fındık kullanarak da hazırlamak mümkün. Hem tat hem aroması ile lezzeti zenginleştiren ve balkabağı ile hoş bir uyum yaratan diğer malzemeler ise bal, tarçın, zencefil ve muskat. Kalp şeklindeki çikolata kalıpları ile şekillendirerek hoş bir görüntü yarattığım balkabaklı kalplerin lezzetini, dolgu olarak hazırladığım hindistan cevizi ve badem karışımı ile biraz daha zenginleştirdim. Üzerine ek malzeme koymadan da balkabağı karışımını şekillendirerek çayın ve kahvenin yanına çok yakışan doğal ve besleyici enfes bir lezzet yaratabilirsiniz.
Malzeme Listesi
250 gr. haşlanmış balkabağı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
3/4 su bardağı toz hindistan cevizi
1 su bardağı çekilmiş yulaf ezmesi
1 su bardağı toz badem
3 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı vanilya özütü
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Üst dolgu için;
3 tatlı kaşığı toz hindistan cevizi
3 tatlı kaşığı toz badem
1,5 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
3 tatlı kaşığı bal
- Öncelikle haşlanmış ve suyunu çekmiş balkabaklarını parçalayıcıya koyarak çekin.
- Ardından kalan malzemeleri ekleyerek tüm malzemeler karışana kadar iyice çekin.
- Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Ortasına baş parmağınızı bastırarak hazırlayacağınız dolgu için bir boşluk yaratın. Benim ortasında boşluk olan kalp şeklinde çikolata kalıbım vardı. Harcı kalıba bastırarak şekillendirdim.
- Şekillendirdiğiniz balkabaklı harcı dolgu koymadan önce sertleşmesi için birkaç saat buzdolabında bekletin.
- Dolgu için tüm malzemeleri karıştırın. Önceden şekillendirdiğiniz balkabaklı harcı buzdolabından alıp dolgularını koyun ve tekrar buzdolabına koyarak bir süre daha bekletin.
- Balkabaklı kalpleri mutlaka buzdolabında muhafaza edin.
0 comments :
Yorum Gönder