Avokado
başta potasyum, magnezyum ve demir mineralleri olmak üzere A, E, C
vitaminleri bakımından oldukça zengin bir gıdadır. İçeriğinde vücut için yararlı yağlar barındıran avokado aynı zamanda protein deposudur. Avokado ile ilk tanışmam bundan uzun yıllar önce yurt dışında olmuştu. O dönemde ülkemizde avokado pek tanınan bir gıda değildi. İlk başta lezzeti farklı gelse de zamanla sevdiğim besinlerden biri haline geldi. Artık ülkemizde de kolaylık ulaşılabilir hale gelen avokado, özellikle salatalarda veya yumurta ile birlikte servis yapıldığında çok güzel bir lezzet kazanıyor.
Besleyici değeri yüksek avokado ile son derece pratik pişmeyen bir puding hazırladım. Badem sütü ile hazırladığım pudingi arzu edilen herhangi çeşit süt ile hazırlamak da mümkün. Son dönemde tariflerimde katkısız, ısıl işlem görmediği için içeriği korunmuş ham kakao kullanıyorum. Ham kakao lezzetinin diğer işlem görmüş kakaolardan çok farklı olduğunu söylemeliyim. Bal ve ham kakao parçaları ile tatlandırdığım ve yeterli lezzeti yakaladığım avokadolu puding, portakal kabuğu rendesi ve tarçın ile enfes bir lezzet kazandı. Pudingi hazırlarken biraz daha tatlı ve yoğun olmasını isterseniz muz ilave edebilirsiniz.
Malzeme Listesi
1 olgun avokado
1/2 su bardağı badem sütü (veya inek sütü)
2 tatlı kaşığı ham kakao (veya toz kakao)
2 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1/2 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı vanilya özütü
Üzeri için;
1 yemek kaşığı ham kakao parçaları (veya damla çikolata parçaları)
- Olgun avokadoyu soyun ve diğer tüm malzemelerle birlikte blenderde pürüzsüz olana kadar çekin.
- Hazırladığınız karışımı kaseye boşaltın ve en az iki saat buzdolabında bekletin.
- Servis yaparken üzerine kakao parçaları koyun.
0 comments :
Yorum Gönder