Her zaman zevkle yenen limonlu kekler sanki evlere
bir bahar esintisi getiriyor ve içimizi ısıtıyor. Limonlu kek hafif
lezzeti ile her zaman tercih edilen lezzetler arasında ilk sıralarda
yerini alıyor.
Bu sefer klasik limonlu keki farklı bir bakış açısı ve tat ile sunmak hoş bir değişiklik olabilir. Kekleri muffin kalıplarında hazırlayıp üstünü mereng ile süslemek güzel bir sunum oluyor. İki lezzetin birbiri ile ne kadar uyumlu olduğu ise denemeye değer.
Bu sefer klasik limonlu keki farklı bir bakış açısı ve tat ile sunmak hoş bir değişiklik olabilir. Kekleri muffin kalıplarında hazırlayıp üstünü mereng ile süslemek güzel bir sunum oluyor. İki lezzetin birbiri ile ne kadar uyumlu olduğu ise denemeye değer.
Malzeme Listesi
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limonun kabuğu
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 1/4 su bardağı un
- Yumurta ve yumurta sarısını şekerle krema kıvamına gelene kadar birkaç dakika çırpın. Ardından limon suyunu ekleyin ve kısa süre karıştırın.
- Çırptığınız karışıma süt, limon kabuğu ve sıvı yağ ilave edip karıştırın.
- En son un ve kabartma tozu ilave edip çırpın.
- Hazırladığınız kek karışımını muffin kalıplarına üstünden bir parmak boşluk kalacak şekilde dökün.
- 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Kürdan testi ile kontrol edip kürdan temiz çıkınca fırından alıp soğumaya bırakın.
1 yumurtanın akı
1 çay bardağı pudra şekeri
2-3 damla limon suyu
limon esansı
- Yumurta akını cam bir kaseye alın. Mikserin önce düşük hızında daha sonra hızını artırarak çırpın.
- Yumurta akları koyulaşmaya başlayınca pudra şekerini azar azar ilave edip çırpmaya devam edin.
- Kabınızı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpın. En son 2-3 damla limon esası ekleyin.
- Hazırladığınız merengi soğuyan keklerin üzerine sürün. İsterseniz küçük bir kaşığın sırtıyla tepecikler oluşturun. İsterseniz krema torbasına koyup keklerin üzerine sıkarak süsleyin.
- Üstünü mereng ile süslediğiniz kekleri tepsiye dizin ve fırın ızgarasında üzerlerini hafif pembeleşecek şekilde kızartın. Bu işlem çok hızlı olacağından gözünüz fırında olsun.
- Fırından çıkıp soğuyan keklerin üstüne servis yaparken kakao serperek süsleyin
0 comments :
Yorum Gönder