Tuzlu kraker ve galeta seven biri olarak masum bir atıştırmalık olarak
ne yapabilirim düşüncesi ile araştırmaya başladım. Hem damak zevkimize
uygun hem de unsuz bir kraker ne güzel olurdu. Bu aşamada badem
gerçekten iyi bir fikir olarak karşıma çıktı. Badem hem lezzetli hemde
besleyici değeri yüksek olan kabuklu bir kuruyemiş. Az miktarda bademin
bile mükemmel bir protein ve vitamin E içeriği olduğunu, ayrıca lif
bakımından zengin ve magnezyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, demir
kaynağı olduğu bilgisine ulaştım. Bu aşamada belli oranlarda badem
yetişkinlerin olduğu kadar çocuklarında beslenmesinde yer alması gereken
bir kuruyemiş.
Unsuz krakerlerde badem ayçekirdeği ve susam ile birleşince yağ ihtiyacı hissedilmiyor. Sonunda oldukça zevkli bir kraker oluyor.
Unsuz krakerlerde badem ayçekirdeği ve susam ile birleşince yağ ihtiyacı hissedilmiyor. Sonunda oldukça zevkli bir kraker oluyor.
Malzeme Listesi
1 su bardağı badem unu
1 yumurta
2 yemek kaşığı ayçekirdeği
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı keten tohumu
1 çay kaşığı tuz
1-2 kaşık çekilmiş yulaf ezmesi
- Önce bir bardak bademi ve yulaf ezmesini mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin.
- Ayçekirdeği, susam ve keten tohumunu robotunuza ilave edip parçalamaya devam edin.
- En son yumurta ve tuz ekleyerek açılabilir kıvamda yumuşak bir karışım elde edin.
- Hazırladığınız hamuru yağlı kağıt üzerine koyun. Üzerine streç serin ve ince bir şekilde açın.
- Açtığınız hamuru istediğiniz şekilde, kare veya baklava şeklinde olabilir kesin. Açarken hamur pişirme kağıdına hafif yapışacağı için geniş bir bıçakla hafif kazır gibi kaldırıp fırın tepsisine dizmek daha kolay olacaktır.
- 175 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
0 comments :
Yorum Gönder