ELMALI MUFFİN

Elmalı Muffin
Eskiler " Günde bir elma her derde deva" dermiş. Her mevsim bulabileceğimiz farklı renk ve çeşitteki elma başta C vitamini olmak üzere A, B ve E vitaminleri ile magnezyum, potasyum, fosfor, çinko ve demir gibi mineraller açısından son derece zengindir. Kaynaklarda bir adet orta boy elmanın ortalama 4 gr. lif içerdiği belirtiliyor. Bu nedenle zengin lif içeriği ile tok tutucu özelliği var. Özellikle kabuğu ile yenilen elmanın bağırsak faaliyetlerini düzenlediği biliniyor. Araştırmalar elmada bulunan pektin maddesinin kötü huylu kolesterolü düşürmede etkili olduğunu göstermiştir. Bunların yanında elmanın kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu ve  sindirim sistemini düzenleyici olmak üzere pek çok faydası bulunmaktadır.

Mutfağımda gönül rahatlığı ile kullandığım zeytinyağının keklerdeki performansından son derece memnunum. Elmalı muffinleri hazırlarken de az miktarda zeytinyağı kullanmaktan çekinmedim. Hiç şeker kullanmaya ihtiyaç duymadığım muffinlere elmanın lezzeti ve bal yeterli tadı verdiler. Elmanın tarçın ile kullanıldığında ortaya çıkan harika lezzet tartışma götürmez. En son aşamada eklediğim kuru üzüm ise muffinlere yumuşak bir yapı kazandırdı. Meyveli ve hafif lezzetlerden hoşlananlar ve formuna dikkat edenler için elmalı muffinlerin doğru bir tercih olduğunu hiç düşünmeden söyleyebilirim.  


Malzeme Listesi
2 adet yumurta 
1/2 su bardağı bal
1/3 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı elma rendesi
2 su bardağı organik tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1/2 su bardağı ayran
1/2 su bardağı kuru üzüm
Üzeri için;
File badem

  • Öncelikle derin bir karıştırma kabı içerisinde yumurta, bal ve zeytinyağını iyice çırpın.
  • Ardından rendelediğiniz elmayı ekleyip bir dakika kadar daha çırpın. Rendelediğiniz elma sulu ise elmanın elinizle suyunu sıkın ve daha sonra çırptığınız karışıma ekleyin. Aksi taktirde karışımınız sulanır.
  • Ayrı bir kapta tam buğday unu, tarçın, tuz, vanilya ve karbonatı bir araya getirin.
  • Hazırladığınız sıvı karışıma bir araya getirdiğiniz kuru malzemeleri ve ayranı dönüşümlü olarak üç seferde ekleyerek çırpın.
  • En son kuru üzümleri ekleyerek çok kısa bir şekilde karıştırın.
  • Hazırladığınız kek karcını muffin kalıplarına üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde koyun.
  • Koyduğunuz kek harcının üstüne file badem koyun ve bademleri hafifçe bastırın.
  • Hazırladığınız muffinleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Pişen muffinleri kürdan testi ile kontrol edin. 
  • <kürdan temiz çıkıyorsa pişen muffinleri fırından alın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.


0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT