Şekersiz hazırladığım tatlara hem görüntüsü hem de lezzetiyle insanı cezbeden portakallı irmikli muffinleri ekledim. Kış mevsiminin dayanılmaz meyvelerinden olan portakalın kek ve kurabiyelere hoş bir koku ve tat verdiğini düşünüyorum. Hazırladığım muffinlerde portakal tadının yoğun bir şekilde hissedilmesi için portakal suyu ve kabuğunun rendesini birlikte kullandım. Rafine undan uzak kalarak tercih ettiğim tam buğday unu ile aynı oranda kullandığım irmik ise muffinlere farklı bir yapı ve mükemmel bir lezzet kattı. Keyifle içilen çay ve kahvenin yanında hafif lezzetiyle portakallı irmikli muffinlerin güne bir kat daha keyif kattığını söyleyebilirim.
Malzeme Listesi
1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı portakal suyu
2 adet yumurta
1/3 su bardağı organik agave şurubu (veya bal)
2 adet portakalın kabuğunun rendesi
1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
1 su bardağı organik tam buğday unu
1 su bardağı irmik
4 yemek kaşığı ince çekilmiş kabuksuz tuzsuz badem
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/3 su bardağı kuru üzüm
- Öncelikle derin bir karıştırma kabı içerisinde zeytinyağı, portakal suyu, yumurta, agave şurubu ve portakal kabuğu rendesini, tüm malzeme homojen bir şekil alıncaya kadar iyice karıştırın.
- Ayrı kapta hindistan cevizi rendesi, tam buğday unu, irmik, kabartma tozu ve ince çekilmiş bademi bir araya toplayın.
- Bir araya getirdiğiniz tüm kuru malzemeleri çırptığınız sıvı karışıma ekleyin ve bütün malzemeyi iyice karıştırın.
- En son kuru üzümleri ekleyin ve spatula yardımıyla kısa bir süre karıştırın.
- Hazırladığınız kek harcını yağladığınız muffin kalıplarına koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Kızaran muffinleri kürdan testi ile kontrol edin ve kürdan temiz çıkıyorsa fırından alıp tel üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder