ZENCEFİLLİ HAVUÇLU KEK

Zencefilli Havuçlu Kek Yılbaşı ve yeni yıl denildiği zaman özellikle zencefil ve daha pek çok baharat kullanılarak hazırlanmış tatlar akla gelir. Hazırladığım zencefilli havuçlu kekin yaklaşan yılbaşına çok uygun bir lezzet olduğunu düşünüyorum. Şekersiz olarak hazırladığım ve balla tatlandırdığım kekte kullandığım havuç çok güzel bir yumuşaklık kazandırdı. Havuçla birlikte kullandığım taze zencefil, tarçın, karanfil ve muskat mükemmel bir lezzet ve hoş bir koku verdi. Her zaman olduğu gibi rafine undan uzak kalarak performansından son derece memnun kaldığım tam buğday ununu tercih ettim. Kekin üzerini yılbaşına özgü olmasını düşünerek eritilmiş beyaz çikolata ile süsledim. Havuçlu zencefilli kek lezzeti ile deneyenleri adeta büyüledi. Mutlaka denenmesi gereken harika bir lezzet olduğunu tereddüt etmeden söyleyebilirim. 

Malzeme Listesi
2 adet yumurta
1 çay bardağı bal
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı incecik kıyılmış taze zencefil
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı toz karanfil
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
2 su bardağı organik tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı iri parçalara bölünmüş ceviz
Üzeri için;
Beyaz çikolata

  • Öncelikle bir karıştırma kabı içerisinde yumurta, bal ve zeytinyağı iyice karışana kadar çırpın.
  • Ardından incecik kıydığınız zencefilleri ve rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz havuçları ekleyin ve bir süre daha çırpın.
  • Ayrı bir yerde toz tarçın, toz karanfil, muskat rendesi, tam buğday unu ve kabartma tozunu bir araya getirin ve önceden çırptığınız sıvı karışıma ekleyip karıştırın.
  • En son iri şekilde parçaladığınız cevizleri karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  • Hazırladığınız kek karışımını yağladığınız 20x20 cm. fırın kabına veya arzu ettiğiniz bir kek kalıbına koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Pişip kızaran kekinizi kürdan testi ile kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • İyice soğuyan kekinizi benmari şeklinde erittiğiniz beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.

0 comments :

Yorum Gönder

 

----------------------------------------------------
tarifbul.com
Bumerang - Yazarkafe

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

ALINAN HİT