
Malzeme Listesi
2 adet yumurta
1 çay bardağı bal
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı incecik kıyılmış taze zencefil
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı toz karanfil
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
2 su bardağı organik tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı iri parçalara bölünmüş ceviz
Üzeri için;
Beyaz çikolata
- Öncelikle bir karıştırma kabı içerisinde yumurta, bal ve zeytinyağı iyice karışana kadar çırpın.
- Ardından incecik kıydığınız zencefilleri ve rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz havuçları ekleyin ve bir süre daha çırpın.
- Ayrı bir yerde toz tarçın, toz karanfil, muskat rendesi, tam buğday unu ve kabartma tozunu bir araya getirin ve önceden çırptığınız sıvı karışıma ekleyip karıştırın.
- En son iri şekilde parçaladığınız cevizleri karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
- Hazırladığınız kek karışımını yağladığınız 20x20 cm. fırın kabına veya arzu ettiğiniz bir kek kalıbına koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Pişip kızaran kekinizi kürdan testi ile kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa fırından alın ve soğumaya bırakın.
- İyice soğuyan kekinizi benmari şeklinde erittiğiniz beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
0 comments :
Yorum Gönder