Granola içeriğinde bulunan kuru meyveler bakımından zengin ve yulaf ezmesiyle hazırlanan son derece sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık. Yapımı çok pratik olduğu için dakikalar içinde harika bir lezzet elde etmek mümkün. Daha önce yoğun oranda badem kullanarak granola hazırlamıştım. Bu sefer üzüm, kayısı ve ceviz tatlarının kendini hissettirdiği bir lezzet yapmak istedim. Kullandığım hindistan cevizi rendesi ve yağı kuru meyveli granolaya hoş bir aroma kattı. Verilen ölçüler ile orta büyüklükte altı parça granola çıkıyor. İhtiyacınız doğrultusunda ölçüyü istediğiniz oranda çoğaltarak miktarı artırabilirsiniz.
Malzeme Listesi
2 adet yumurta akı
1 su bardağı yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı kuru üzüm
3-4 adet kuru kayısı (küçük kesilmiş)
1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
1 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı (yoksa tereyağı)
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1/2 su bardağı iri parçalanmış ceviz
1-2 yemek kaşığı bal
- Tüm malzemeyi derin bir karıştırma kabı içerisinde karıştırın.
- Elinize alıp sıktığınızda malzemenin hafifçe birbirine yapıştığı bir harç elde edin.
- Hazırladığınız harcı yağladığınız 20x20cm. kare fırın kabına elinizle iyice bastırarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından alıp tel üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder