Şeker kullanmadan sadece pekmezle yapılan kek, kurabiye ve bisküviler pekmezin kendine özgü tadı ile çok lezzetli oluyorlar. Rafine şeker kullanılmadığı için de oldukça sağlıklı olduğu bir gerçek. Hazırladığım beyaz çikolatalı pekmezli bisküvilerin özellikle çocuklar tarafından sevilerek yenilmesi bir anne olarak çok hoşuma gitti. Bisküvilerde pekmezle birlikte kullandığım kakao, tarçın, zencefil ve portakal kabuğu rendesi bisküvilere ayrı bir tat kattı. Bu sefer hazırladığım pekmezli kurabiyeleri beyaz çikolata ile zenginleştirmek ve ayrı bir lezzet katmak istedim. Beyaz çikolatanın bisküvilere çok yakıştığını hiç tereddüt etmeden söyleyebilirim. Beyaz çikolatalı pekmezli bisküviler hem büyükler hem de küçükler tarafından beğenilen çok hoş lezzetler oldular.
Malzeme Listesi
50 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
100 gr. nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu
1,5-2 su bardağı organik tam buğday unu
Üzeri için;
70-80 gr. beyaz çikolata
- Öncelikle derin bir karıştırma kabı içerisinde yumurta ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından pekmez ve portakal kabuğu rendesi ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Çırptığınız sıvı karışıma tarçın, zencefil, kakao ve nişasta ekleyerek karıştırın.
- En son kabartma tozu ve un ekleyerek elinize yapışmayan ve kulak memesi kıvamında olarak bilinen bir kurabiye hamuru hazırlayın. Hamuru hazırlarken unu yavaşça eklemek daha faydalı olur.
- Hazırladığınız kurabiye hamurunu yarım santimetre inceliğinde açıp istediğiniz bir kalıpla şekillendirin.
- Kalıpla şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından alıp tel üzerinde soğumaya bırakın.
- Yaklaşık 70-80 gr. beyaz çikolatayı küçük şekilde kesin ve benmari şeklinde eritin.
- Soğuyan kurabiyeleri yarısına kadar eritilmiş beyaz çikolatayı batırın. Çikolatanın fazlasının akması için bir süre bekleyin ve yağlı kağıt üzerine koyarak çikolatanın donmasını bekleyin.
0 comments :
Yorum Gönder