Önceki günlerde annemden öğrendiğim ve sık sık yaptığım susamlı simitleri hazırlarken sayfamda şimdiye kadar paylaşmadığımı fark ettim. Orijinal tarifi biraz revize ederek yaptığım susamlı simitler tariflerim arasında üst sıralarda yer alıyor. Mahlebin harika kokusu ve tadının hissedildiği simitleri hazırlarken her zaman olduğu gibi rafine un kullanmadım. Tam buğday unu ile birlikte kullanmaktan son derece memnun olduğum yulaf unu kullanmayı tercih ettim. Daha önceki tecrübelerimle yulaf ununun yapılan kurabiyelere ayrı bir kıtırlık ve ağızda dağılma özelliği kattığını gözledim. Hazırladığım simitlerde yulaf unu yine bu performansını ortaya koydu. Harika lezzeti ile ağızda dağılan simitler büyük küçük herkes tarafından afiyetle yeniliyor. Bir güzel tarafı da ağzı kapalı hava almayan kutularda oldukça uzun süre aynı tazeliği koruması.
Malzeme Listesi
250 gr. eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
3/4 çay bardağı süt
3/4 çay bardağı organik yoğurt
5 tatlı kaşığı kahverengi şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı organik tam buğday unu
2 su bardağı yulaf unu
Üzeri için;
1 kase su
1 kase çörek otu ve susam
- Öncelikle tereyağını küçük bir kap içerisinde eritin ve soğuması için bir süre bekletin.
- Ardından soğuyan tereyağı, zeytinyağı, süt ve yoğurdu ekleyerek tüm malzeme homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız sıvı karışıma kahverengi şeker, tuz, mahlep, kabartma tozu ilave edin ve karıştırın.
- Daha sonra tam buğday unu ve yulaf ununu yavaşça ekleyerek elinize yapışmayan ve kabınızdan rahatça toparlayabildiğiniz yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak rulo haline getirin ve iki ucunu üst üste birleştirerek simit şekli verin.
- Simit şekli verdiğiniz hamurun üstünü önce suya daha sonra çörek otu ve susam karışımına batırın.
- Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altları hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder