Uzun zamandır yapmak istediklerim arasında yer alan zeytinli muffinleri nihayet yapabilme fırsatını buldum. Ortaya çıkan harika lezzet karşısında keşke daha önce deneyip, sabah kahvaltılarını daha önce zenginleştirseydim demekten kendimi alamadım. Tam buğday unu kullanarak hazırladığım zeytinli mufinler yumuşacık oluyor ve ağızda adeta dağılıyor. Muffinlerde zeytinle birlikte kullandığım kırmızıbiber hem lezzeti zenginleştirdi hem de çok hoş bir görüntü kattı. Daha önceki tariflerimde zeytinle beraber kullanmaktan keyif aldığım ve yakıştığını düşündüğüm kuru naneyi bu muffinlerde de kullandım. Ortaya çıkan hoş lezzetle sabah kahvaltılarının ve ara öğünlerin daha zevkli olacağını düşünüyorum. Verdiğim ölçülerle 4 numaralı kek kapsüllerini kullanarak 12 adet muffin yapılabiliyor. Zeytinli muffinleri aynı tazelikte sonraki birkaç gün rahatlıkla tüketebilirsiniz.
2 adet yumurta
1 su bardağı light süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 3/4 su bardağı tam buğday unu
25 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
1 adet orta boy tatlı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
- Öncelikle karıştırma kabı içerisinde yumurtaları 2 dakika kadar çırpın.
- Ardından çırptığınız yumurtalara süt ve zeytinyağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Çırpılmış sıvı karışıma tam buğday unu, kabartma tozu, tuz ve kuru nane ekleyip karıştırın.
- En son küçük şekilde doğranmış kırmızıbiber ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ekleyin ve kısa bir süre karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı muffin kalıplarına üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde koyun.
- Muffinlerinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üstleri kızarana kadar pişirin.
- Kızaran muffinleri kürdan testi ile kontrol edin.
- Pişen muffinlerinizi fırından aldıktan sonra tel üzerinde soğumaya bırakın.
0 comments :
Yorum Gönder